31 Mayıs 2018 Perşembe

2018 Trend Gelinlik Modelleri


Yaz ayları geldiğinde ortalığı bir düğün telaşı sarar ki aynı esnada da gelin adayları için en heyecanlı an, gelinlik seçme telaşesidir. Tüm gelin adaylarının küçüklükten beri hayallerini süsleyen gelinlik modelleri bir yana dursun, her sezonunda  trend gelinlik modelleri bu anlamda su yüzüne çıkar. Hal böyle oluca gelinlik seçerken;
1 - hem yıllardır hayallerinizi süsleyen bir gelinlik  modeli üzerinde odaklanmak
2 - sezon trendlerinin gerisinde kalmamak
3 - vücut tipinize uygun olan gelinlik modellerine yönelmek
dikkat göstermeniz ve göz önünde bulundurmanız gereken önemli noktalardandır. Bu üç önemli detayı gözden kaçırmazsanız şayet, dünyanın en güzel gelinlerinden biri olabilirsiniz.  O halde gelin, 2018 senesinin gelinlik trendlerine hep birlikte  bir göz atalım.

Her sezon ön plana çıkan ve kuşkusuz gelin adaylarının en çok tercih ettiği gelinlikler, prenses model gelinlik modelleridir. Puf puf şaha şahalı eteklere sahip aşağı doğru indikçe genişleyen bu gelinlik modelleriyle görkemli bir gelin olabilirsiniz.

Bu sezonun gelinlik modellerine bir göz attığımızdaysa gelinliklerin geçmiş senelere oranda daha sakin ve elegan bir hal aldığını görüyoruz. Elbette ki her sezon olduğu gibi;
1 - prenses gelinlik modelleri
2 - dar kesimlere sahip düz inen gelinlik modelleri
3 - drama  etekli kat kat volanlı - dantelli inen eteklere sahip gelinlikler
4 - A formda gelinlik modelleri yine seçebileceğiniz başlıca gelinlik formlarından.

Bunun dışında 2018 sezonunda  işlemelerin, taşların, pulların ve payetlerin geride kaldığını görebilmek mümkün. Onun yerine bu yıl gelinlikler daha düz dokulara, doygun dantel dokunuşlarına, maksimum fiyonk detaylarına, drapelere, aplike baskılara ve transparan parçalara, tüllü pencerelere sahip durumda.



Örneğin; yaka, omuz, kolları kaplayan işlemeli dantel efektleri ya da gelinliklerin eteklerini süsleyen işlemeli danteller gelinlikleri yoğunlukla süslüyor. Romantik ve asil tattaki bu gelinliklerle oldukça elit bir tavır sergileyebilmeniz mümkün.





Yine üst kupu sade (örneğin dudak yaka sade bir gelinlikte) gelinlik modellerinin  genişleyerek inen A formdaki etek kısımlarındaysa bol bol dantel volanlara da yer verilmiş kimi gelinlik modellerinde.

Yine bu sezon kalın kemerler tüm  moda hatta mayo parçalarında trend olduğu kadar gelinliklerde de yer alıyor. Bu anlamda beli kalı drapeli kemerli ve omuzları açık derin V dekolteli gelinliklerden de yararlanabilirsiniz. Özellikle dar omuzlu bir bayansanız bu gelinlik modelleri aynı zamanda omuzlarınızı da geniş gösterecektir.




Düşük kollu gelinlikler,kolları - yakaları ful  boyutlu dantel kaplı gelinlikler, sadece  etek uçları danteller serpiştirilmiş gelinlikler, kelebek - çiçek- damasque desenli - yaprak desenli aplike kabartmalı gelinlik modelleriyse senenin hiti diyebiliriz. Bu  3 boyutlu HD aplike kabartmalı gelinliklerle  şaha şahalı gelinliklere sahip olabilirsiniz.



Yine dudak yakalı gelinliklere eklenmiş düşük kollu  kat kat inen ful volan kollu gelinliklerde oldukça klasik ve romantik odellerden. Ayrıca bu sedne tok kumaşlardan yapılmış sade gelinliklere kocaman fütüristik tattaki  fiyonkların oturtulduğunu da belirtelim. Yine bu yıl 2018 gelinlik trendleri konusunda göze çarpan en büyük yenilikse, duvak kullanımının yerine gelen pelerinler. Pelerinleri boyunuza ve gelinlik seçiminize göre  uzun ya da kısa seçebilirsiniz.




2 yorum: