22 Eylül 2017 Cuma

SONBAHARA HAZIR BİR GARDIROP NASIL OLMALI?




Gökyüzü mavi bulutlarla parıl parıl parlarken şimdiyse aniden bulutlanan, grileşen ve serinleyen havalar kapıda. Mevsim geçişi dediğimiz şeyi işte yine yaşıyoruz ve gardrop planlaması bakımından kabusa dönüşebilen bu durum hepimiz için can sıkıcı anlardan olabiliyor. Havaya göre giyinemediğimizde yakalandığınız soğuk algınlıklarıysa cabası…
O halde bir an önce kolları sıvamalı ve yaz sonundan çıkan yepyeni bir bahar gardırobunu hazırlamalı derim. Öncelikle işe nereden başlamak istiyorsanız oradan başlayın. Bu konuda kimilerimize göre ayakkabılardan başlamak kolayımıza gelirken, bir diğerimize göre ise kıyafetlerden başlamak daha kolay gelebilir. Ama eskimiş, yıpranmış kıyafetleri ayırıp atarak mutlaka gardırobunuzu fazlalıklardan arındırmalı, bu bahar ve kışın kullanacağınız kıyafetler için yer açmalısınız. İşte ideal sonbahar dolabı nasıl olmalı sorusunun cevabıysa kalem kalem aşağıda.


 Loaferler, Sneakersler Baharın Gözde Ayakkabıları


Her şeyden önce sandaletlere, parmak aralarına, enva-i çeşit terliklerinize bir süreliğine yani önümüzdeki yaza kadar bay bay diyerek veda edebilir ve bunları plastik kutularına koyabilirsiniz. Yağmurların yavaş yavaş ahmak ıslatana geçişiyle gök yüzünde göründüğü şu günlerde baharlık Loaferler, kesler ve sneakersler sonbaharda rahatlıkla giyilebilecek olan ayakkabılar olduğundan ayakkabı dolabınızda bunlara yer açabilirsiniz. Sonrasında da ufak ufak bilekte biten botlara terfi edebiliriz.






Gömleklere, Hırkalara ve Kazaklara Merhaba!

Öncelikle kazaklarınızı bir süzgeçten geçirin. Pamuklanan, topaklanan, çekerek sünen ve renkleri solan kazaklarınızla, hırkalarınızla vedalaşabilirsiniz. Yine ceketler de tam önümüzdeki günlere göre.
Özellikle gömleklerinizi gözünüze hoşluk yaratacak şekilde tatlı renk geçişlerinde dizebilir askılarınıza asabilirsiniz. Hem bu sayede de dilediğiniz rengi aramadan bulabilirsiniz.
Çamaşırlarınız için organizerler gerçekten de harika çözüm yöntemlerinden. Gerektiği kadar organizer alıp çamaşırlarınızı düzgünce yerleştirin. Bu işlem ileriki günlerde hem gözünüze hem de tertibinize büyük rahatlık sağlayacak zira aradığınız çamaşırı hemen bulabileceksiniz.






 Olmazsa Olmaz Jeanlar

Hepimiz denimleri severek giyiyoruz. Bu zamansız parçalar her sezon tarz değiştirdikçe gardıroplarımızın içinde biriktikçe birikiyor. O halde bu sonbahar çok eskiyenleri ayırabilir ve gardırobunuza bir nefes aldırabilirsiniz. Zira bu sezon tam da Jeanları bol bol giyme zamanı. Öte yandan kullanmayacaklarınızı ya da kilo değişimlerinizden dolayı içine giremediklerinizi yanı sıra kendinize yakıştırmadıklarınızı da her aşağı yukarı her semtte bulunan kıyafet kumbaralarına atarak hem kendiniz, hem de başkaları için büyük bir iyilik yapabilirsiniz.


İşte sonbahar gardırobu nasıl olmalı sorusuna yanıt olabilecek en güzel örnekler burada!













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder