21 Eylül 2017 Perşembe

CİLDİNİZ BU SONBAHARA HAZIR MI?


Deniz, güneş yakıcı yaz sıcakları derken cildimiz iyice kurudu, yıprandı ve hızla yaşlanmaya açık bir hale geldi. Pulpul kurumuş olan bu cilde şimdilerde gerekli bakımı uygulamadığınız taktirde, güneşe bağlı olarak yüzümüzde gelişecek olan koyu kahverengi güneş lekeleri belirgin bir şekilde kalabilir. UV ışınları, klorlu havuz suları ve denizin tuzunun yanında güneş sıcağında nemi emilen cildimiz şu ara oldukça yıpranmış durumda. 

Bu yüzden dikkat edin ki cildinizde etrafta buruşup kırışan ve yere dökülen kahve renkli hazan yapraklarına benzemesin.




 Bu gibi bir durumla karşılaşmamak için son baharda cilt bakımı nasıl yapılır sorusuna sayfamda cevap bulabilirsiniz.




Bunun için evde yapabileceğiniz peeling ve ardından yapacağınız nemlendirme işlemleri oldukça etkili olacaktır. Mevsim geçişlerinde cildimiz nem tutma özelliğine eğilimlidir. Diğer yandan yaz sıcakları ile kışın çıkagelen soğuğun cildimizi kurutarak çatlatma gücü birbirinden oldukça farklı olabilir. Uzmanların söylediğine göre de tüm bu nedenlerden yorgun yazdan çıkmış bir cildi kış soğuklarında da iyice yormadan ölü derilerden temizlemeli ve yeterince nemlendirmeliyiz.


Bu nedenle dudak ve cilt kuruluklarına da ortalama faktörlü nemlendiricilerden kullanabilirsiniz. Yanı sıra vitamin A, C ve E bakımından zengin maskelerle de yüzünüzü beslerseniz cildinizi yaşlanmaya karşı etkilerden korumuş olurusunuz. Bu vitaminleri havuç, kayısı ve domates tüketerek ya da bu yiyeceklerle maskeler yaparak ta ışıltılı bir cilde kavuşabilirsiniz. Antioksidan serumlar ve cilde uygun maskelerle de cildi besleyebilirsiniz.
Şu aralar cildinizde kolajen liflerin yıpranmış olduğunu unutmamalı ve özellikle de mimik çizgilerinizin oluştuğu göz çevresi, karakter çizgisi göz arası ve alın noktalarınıza gereken bakımı uygulamalısınız. Elbette dekolte bölgesi de en önemli bölgelerden.


Güzel Bir Cilt İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Öncelikle bol su içmeli, sigaradan uzak durmalı, cildi kurutabilecek ve yorabilecek olan bol tuzlu, baharatı yiyeceklerden uzak durmalıyız. Bunun için günde 2 – 3 litre su tüketebilir bitki çaylarından yararlanabilirsiniz.




Cilt yüzeyinde görünen renk dengesizlikleri, pullanma ve lekelenmeler içinde kaliteli peeling ürünlerinden yararlanabilir ya da profesyonel yardım alabilirsiniz.
Yanı sıra zaten yıpranmış bir cildi daha da yormamak adına her günün sonunda makyajınızı cilt tipinize uygun tonik ya da sütlerle temizlemeli ve gün içinde cildinizde biriken kirlerden de arındırmalısınız. 


Doğal beslenin, yağlı yerine az yağlı olan kalorili besinler tüketin. Unutmayın meyve sebzeler bu konuda can dostunuz. Özellikle de koyu renkli olanları sizin için en iyi antioksidanlardan olacak.



Bu konuda son olarak yapmanız gereken şey ise cilt tipinize uygun olan hücresel onarım yapabilen ve bariyer koruyucu özelliklere sahip kaliteli nemlendiricilerden kullanmaktır. Dirençli, kuru, kırışıklığa müsait cilt tipleri içinse mezolifting iğneleri en iyi önerilerden olacak. Yanı sıra derinleşmiş kırışıklar ve çizgiler için botox yaptırmaktan da kimseye bir 
zarar gelmeyecektir.




 Son Olarak...

Vücudunuzu da ihmal etmeyin. Losyon ve sprey halinde satılan nemlendiricilerden vücudunuza da sürün derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder