8 Eylül 2017 Cuma

HER ZAMAN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN MODA TÜYOARI


Moda, bayanlar olarak en çok düşkün olduğumuz ve içinden çıkmayı asla istemeyeceğimiz büyülü bir dünya. Trendler bizi her daim peşinden sürükleye dursun ölümsüz moda efektlerinden yararlanabilir ve kendi sihrimizi yaratarak kendimize en çok yakışanı yakalayabiliriz. Kısacası başka bir değişle de kendi gustomuza can verebiliriz. İşte bu günkü içeriğimizde de buna bağlı olarak şişman bayanlar nasıl giyinmeli, kısa boylu bayanlar ne giymeli gibi birçok soruya yanıt bulabilirsiniz.

Bu konuda kendinize güvenin ve moda esiri ya da kurbanı olmak yerine kendi moda esintinizi yaratın derim. Hem böylelikle yanlış parçalara boşu boşuna para vermemiş olmanın yanı sıra  para savurganlığını da bir yana bırakmış olacaksınız. Daha fazla sözü uzatmadan  geçelim her daim tutacak olan ölümsüz moda tüyolarına...

Proporsiyona Dikkat!



Her şeyden önce biraz klasikmiş gibi gelecek ama vücut tipinizi tanımak ve proporsiyonunuzdan haberdar olmak bu konuda ilk ayaklardan. Örneğin kilo ve boy orantınız ya da, alt, beden - üst beden ölçüleriniz, bacak - kol boyu yanı sıra konuyu daha da inceltirsek göğüs-bel-kalça ölçüleri vücut bütünümüzün en önemli detaylarından.

Konuyu toparlayacak olursak kum saati formunda mısınız, armut tipinde bir bayan mı, yoksa elma formunda bir vücut yapınız mı var bunu internette kısa bir gezinti yaparak hemen öğrenebilirsiniz. Bu küçük testten sonra tipiniz hakkında az çok bilgi sahibi olacaksınız. Olmadı aynanın karşısına geçerek kendinizi süzdüğünüzde kesin bir sonuç elde edebileceksiniz mutlaka.

Hemen belirtelim bu saydığımız formlardan kum saati formundaki bayanlar aramızda en şanslılarımızdan. Zira onlar ne giyse  neredeyse yakışacağından tabir yerindeyse çuval giyse bile yakıştırabilecek tiptedir. Ama elbette yine de ince bir moda  zevkiyle çizgilerini daha da üst noktaya taşıyabileceklerdir mutlaka. 

Balık Etli misiniz?



O halde söze etine dolgun bayanlarla ilgili moda tüyolarından başlayalım derim. Sizde balık eti formunda bayanlardansanız, birkaç moda hilesiyle daha zayıf, daha uzun ve ince görünebilirsiniz. Bunun için en sihirli gereçler; yüksek topuklu ayakkabılar, yüksekten  yapılmış at kuyrukları ve hacimli taranmış saçlar olabilir. Zira tüm bu etkenler sizi yükseltecek ve daha uzun gösterecek. 

Sakın tüm kilolu bayanlar gibi 'illa ki siyah' yanılgısına düşmeyin. Zira dünyanız kararabilir ve tüm gardrobunuz yavaş yavaş Blair cadısına ait simsiyah bir  giysi dolabına dönüşebilir.  Kendinizi bu depresif moda sokmak yerine her rengin koyu tonlarından tercih etme eğilimine itebilirsiniz. Örneğin laciverte çalan koyu mavi tonları, koyu kırmızılar, patlıcan tonları, koyu morlar ya da haki yeşiller ne güne duruyor? Fazlalıklarınızı atana kadar ekrular ya da sarılardan giymeseniz de olur  öyle değil mi?

Kilolu Bayanlar Buraya!



Bu arada kilonuz varsa büyük  desenli  kıyafetlerden kaçınmanızı şiddetle öneririm. Zaten bana sorarsanız zarif ve ince  detaylı  elbiseler, mini desenler her zaman tercihim olmuştur hoş görüntülerinden dolayı.

Eğer karın bölgenizde fazlalıklarınız varsa bol paçalı beli kemersiz  pantolonlar ve bluzanlar sizin en güzel dostlarınızdan olabilir. Yine robalı elbiseler, robadan genişleyen  kloş- çan etekli elbiselerde tam size göre. Bu arada peplüm elbise, bluz ya da  ceketlerden de  gönlünüzce  yararlanabilirsiniz. Tunikler, kalçaya kadar inen oversize merserizeler, bluzlerde  yine adeta sizin için tasarlanmış diyebiliriz. Öte yandan  daha ince görünmek adına oynayabileceğiniz en güzel moda oyunu dikey çizgilerle olacak zira bu çizgiler karşıdan bakanlara ince bir leke algısı uyandıracaktır.

Kalçalarınız mı Büyük?




Gelelim kalça kısmında fazlalık bulunan bayanlara... Sizler için bir numaralı önerim düşük belli pantolonlardan, crop top dediğimiz kısa üst  parçalardan kaçınmanız olacaktır. Aslında kalçaları geniş olan ve bu durumla övünen bir çok bayan (Jenifer Lopez) yaşadığımız dönemde ve tarih boyunca da mevcut olmuştur. Zira ne demişler yemeğin salçalısı, kadının da kalçalısı... Ama siz bunu sorun ediyorsanız ufak tefek hilelerle her şeyi halledebilirsiniz emin olun. Kalça bitimine kadar inen tunikler tam size göre olacaktır bu konuda. Ama tunik ya da gömlek boyuna aman dikkat derim. Zira  bu parçalarda boyu biraz kaçırdığınızda üstten aşağıya doğru aşırı bir uzantı algısı yaratarak boyunuzu kısa gösterebilirsiniz bu kez de. Yine  bele oturan ve çan etek veya kloş etek şeklinde aşağı doğru inen etek ve elbiselerde ta size göre olacaktır. Ayrıca uzun blazer ceketlerle dilediğiniz gibi kalçalarınızı  kamufle edebilir ve altınıza dilediğiniz etek -pantolonları giyebilirsiniz bu şekilde. Unutmadan peplüm elbise ya da bluzlerde tam size göre olacaktır.

Kısa Boylu musunuz?




Peki ya kısa boylu, Türk lokumu misali minyon bayanlar ne yapmalı moda konusunda? Yüksek topuzlar, klasik - balerin topuzları, at kuyrukları  ve yüksek topuklu ayakkabılar sanki bu bayanlar için yaratılmış diyebiliriz. Zira bu şekilde kendilerini  diledikleri gibi yükseltebilirler. Ayrıca uzun paçalı İspanyol paça pantolonlar kısa  boylu bayanların en güzel sihirli formüllerinden olabilir. Zira bu  pantolonların paçalarının  ardına diledikleri kadar yüksek pondlarda  platform topukları, stilettoları gizleyebilirler. Yine minik elbiseler, kısa kalem etekler de  kısa boylu bayanların dilediğince kullanabilecekleri moda  ögeleri. Bu konuda midi ve maksi boy eteklere aman dikkat dediğim gibi, havuç formlu kısa paça pantolonlara dikkat diyorum. Zira kısa boylu bir bayansanız eğer bunlar mutlaka kaçınmanız gereken etkenlerden. Ayrıca kıyafetlerinizde dikey  inen çizgilerden yararlanarak da kısa boy algısını kırabilirsiniz. Size küçük bir tüyo daha. Asla belinize ya da kalçalarınıza kadar uzun salınmış saçlardan kullanmanızı önermiyorum. Çünkü bu durum sizi olduğunuzdan daha da kısa gösterecektir.

Asimetrik Beden Ölçüleri




Şimdi gelelim alt - üst beden uyum sorunu yaşayanlara. Yaradılış olarak kimimiz orantılı bir alt ve üst beden ölçüsüne sahipken, bazılarımızın gövdesi kısa, bazılarımız ise kısa bir bacak boyuna sahip. Bu durumda ne yapacağız? algıyı ve dikkati tam tersi yöne yani güçlü olan diğer noktaya çekeceğiz. Örneğin kısa alt bedenliler deseni ve hareketi üst noktaya vermeli. Yanı sıra bacaklarınız kısaysa siyah ya da lacivert kullanarak bu noktayı uzatabilirsiniz. Öte yandan yüksek topuklarla içini doldurabileceğiniz İspanyol paça pantolonlar sizi up - uzun gösterecektir. Yine yüksek bel dar pantolonlarda topuklu ayakkabılarla boyunuzu uzun gösterecektir.

Bir diğer sorun olan üst bedeninizin kısa olması gibi bir problem yaşıyorsanız, derin 'V' yakalı bluzler, gömlekler kullanın ki bu algı kırılsın. Desenli, çiçekli - böcekli floral efektler taşıyan pantolonlardan giyin. Yanı sıra dikine çizgili, ya da koyu renkli uzunca tunikler veya gömlekler sizi uzun bir üst gövdeye sahip gibi gösterecektir. Örneğin bu konuda siyah - beyaz çizgilerin yarattığı monokromun gücünden yararlanabilirsiniz.


Dar Omuzlulara Çareler




Bunun dışında omuzlarınızın  geniş olmamasından da şikayetlenen bir  bayansanız size önerebileceğim en güzel moda hilesi vatkalı giysiler olacak. Yine aşağı doğru daralan tersine  'V'  formunda kesilmiş giysilerde tam size göre olacaktır. 


Ve Her Zamanın Aranılan Kadın Formu Kum Saati




Eğer kum saati formunda  harika tipe sahip bir bayansanız zaten sizin için söylenebilecek pek de bir şey yok demektir.Size düşen şey en güzel şekilde vücut tipinizi gözler önüne sermek, ince belinizi vurgulamak olacak. Crop top bluzler, mini etekler, yüksek bel pantolonlar, mom jeanlar  ya da  skinny'ler  v.b. kısacası hepsi size göre.

Aksesuar konusuna da kısaca değinelim derim. Burada temel ilke cüssene göre takı kullanmak olabilir. Örneğin halk arasında tabir edilen 'hükümet gibi' kadın, ya da  iri yarı  kadın  tarifine uyan bir  bayansanız kesinlikle sizin takılarınızda kendini gösterecek olan iri takılardan seçilmiş olmalı. Aksine zayıf ya da minyon bayanlardansanız zarif ve küçük takılar takabilirsiniz.

1 yorum:

  1. merhaba :) bloğunuz hayırlı olsun güzel bilgiler var beğendim acaba kıyafetlerimle göbeğimi kapatmam için bana öneride bulunabilir misiniz ?:)

    YanıtlaSil