9 Eylül 2017 Cumartesi

2017 - 18 SONBAHAR KIŞ MODASINDA NELER VAR?


2017 yılının da hazan mevsimine girmiş bulunuyoruz. Mavi gökyüzünde parlayan güneş ve sıcacık yaz günleri yavaş yavaş yerini serinliklere bırakırken Paris, Milano, Newyork, Londra gibi modanın kalbinin attığı merkezlerde de moda çizgileri çoktan şekillendi ve lansmanları yapıldı bile. Trendsiz kalmaktan kaçınan moda esintilerine önem veren bayanlardansanız içeri buyurun ve hep birlikte bu sonbahar ve kış aylarında bizi neler bekliyor beraberce bakalım… 2018 kışında nasıl giyineceğiz diye siz sormadan önce  önce şunu belirtelim ki 2018 yılında moda ufukları az biraz çılgın ve biraz da ciddi. Ciddiden kastımız maskulen ağırlıklı tavırlarla geliyor gibi. Öte yandan feminen dokunuşlar taşıyan estetik şapkalar, kadın kıvrımlarını sanatsal çizgilere dönüştüren aksesuarlarda yok değil. Yani bu yıl bizi polifonik - çok sesli bir moda algısı bekliyor da diyebiliriz.










Naylon Yağmurluklar ve Pardösüler Geliyor!


Biliyorsunuz ki Eylül – Ekim aylarının gelmesiyle yağmurlar, ahmak ıslatanlar ve dolularda birlikte gelir. Bu nedenle moda tasarımcıları bu dönemlere özel pardösü ve yağmurluk hazırlamaktan geri durmazlar. Konu ile alakalı olarak hemen belirtelim ki moda tasarımcıları 2018 yılında pardösülere ve yağmurluklara farklı bir bakış açısı getirerek plastik yani naylon yağmurluklara büyük bir vurgu yapıyor. Bu nedenle tüm şeffaflığınızla ortalıkta dolaşmaya hazır olun derim. Şeffaf yağmurluklar, naylon pardösüler bu sene pek bir moda. Ama şeffaf tercih etmek istemeyenler içinde mat ya da parlak doygun renklerde, örneğin canlı kırmızılar ya da mavilerde de plastik yağmurluklar hazırlanmış durumda. Öte yandan içinize giydiğiniz kıyafetlerin şıklığını gösterebilmeniz adına da şeffaf yağmurluklardan yararlanmanız sizin için hoş bir alternatif olabilir.




Bayanlarda Maskulen Ofis Modası




Şimdi gelelim bu senenin bir diğer vurgusuna…  Tasarımcılar, kadın artık her yerde ön planda olduğu kadar iş hayatındaki belirginliğiyle de bir adım önde olduğundan ofis modasına da her zamanki gibi el atmayı unutmamış. Buna bağlı olarak da 2018 kış modasında oversize geniş kesimli ceketler, ofisinizde çalışırken kullanabileceğiniz gri, lacivert, siyah gibi ciddi renklerde tasarlanmış formsuz pardösüler yılın trendlerinden. Yine büro modası alanına yüzümüzü döndüğümüzde döpiyesler ve ceketler vatkalar birlikteliğinde blazerlerle de geri geliyor. Tasarımcılar bu kış ofis modası alanında her ne kadar an form ve salaş, vücudu belirginleştirmeyecek çizgilerde çalışmış olsalar da bunun yanında dar formlardan hoşlananlar için bele oturan ve kum saati formunu vurgulayan çizgilerde de çalışmış durumda. Kısacası dapdar ceket pardösü ve döpiyeslerde mevcut elbette. Yine buna doğru orantılı bir tezat oluşturabilecek şekilde incecik belli bayanlar için kum saati formunda iki parçalı moda unsurlarından tutun, elbiselere, peplüm ceketlere kadar da de sıkça çalışılmış.


2018'e Özel Lame Abiyeler




Göz alıcı abiye kıyafetlere yüzümüzü döndüğümüzde ise 2000 yılı arifesine kadar gidebiliyoruz. Kısacası bu görüntüler bana biraz milenyum çağının başlangıçlarını anımsattı. Kısacası gümüş tonlarından lame 2018’in favorilerinden olacak gibi görünüyor diyebiliriz. Bu açıdan baktığımızda lame severler bunu büyük bir müjde olarak algılayabilir.


 Jeanlerde Koyu Renklere Yolculuk




Abiyeden bahsettikten sonra elbette tasarımcıların spor kılık kıyafetlerden hoşlananları da göz ardı etmediğini hemen belirtmek gerek. Bu konuda en çok göze batan değişim spor şıklık dendiğinde akla ilk gelenlerden olan bluejeanlerde yaşanıyor. Buna bağlı olarak kış aylarında yaz aylarına oranla jean konusunda çiğ renklerden vazgeçiliyor ve cam göbeği sonbahar – kış ruhuna daha uygun koyu tonlarda ki jeanlerinizle ‘merhaba’ diyebilecek bir tutum yaşanıyor adeta. Zira siyah jeanlar, dark maviler ve duman renkleri denim tasarımlarında ortaya çıktı bile. Elbette yine yüksek bel jean pantolon formları eşliğinde. Hemen ekleyelim jean konusunda bu sene takım giyinmek çok moda. Aynı renklerde birbirine eş tonlarda jean pantolon ve ceketlerden giydiğinizde siz de bu modaya uyanlardan olacaksınız.



2018 Spor - Abiye Özel Moda Mixi


Kombin konusuna değinecek olursam kombinlemede 2018 senesinde biraz abiye ve biraz spor karışımından da yararlanabileceğinizi belirtmek isterim.  Bu mix modacıların gözünde oluşturulması çok kolay bir hamle olabilir ama siz bu karışımı oluştururken emin olmadan sokağa çıkmayın derim. Aksi taktirde komik kombinlerde ortaya çıkabilir. Ama cesur davranarak da deneme yanılma yöntemiyle en güzel karışımları da elde edebilirsiniz tabii.
Dış giyim parçalarından bu kışın en büyük eğlencesi peluşlar olacak. Kış geldiğinde gülen yüzünü bizlere göstererek bizi soğuklardan koruyan ve yumuşacık renkleriyle eğlendiren peluşlar bu senede de var anlayacağınız. Bu yüzden askılarda duran ya da gardroplarınızın üst raflarında epeydir bekleyen renkli peluşlarınızı piyasaya çıkarabilirsiniz. Öte yandan alışılmışın yanında enteresan ve rengarenk, süslü şapkalara da bu yılki kombinlerinizde bol bol yer verebilirsiniz.

Senenin Renk ve Doku Trendi Ne?



Gelelim birazda renklere… 2018 kış modasında neler giyilecek sorusunun yanında  senenin en vurgulu rengi ne derseniz cevabımız kırmızı olacak. Kırmızı naylon pardösülerden, ceketlere, elbiselere kadar dolabınızı renklendirebilirsiniz. Bu arada 70’lerin gözdesi kadifede bu sene özellikle ceket – pantolon kombinlerinde hepimize ‘merhaba’ diyor ve altın çağını yaşayacak gibi görünüyor. Kadife konusunda bu yıl ki en belirgin özellik ise bacak boyunca devam eden pantolon fitilleri olacak.


2018 Kışında Elbiseler




Elbiselere şöyle bir göz gezdirelim istedim. Biz bayanlar elbette ki elbiseleri çok seviyoruz.  Zira bunu son senelerde tabiri caizse tekrar ‘hortlayan’ elbise furyasından da çok iyi gözlemleyebilirsiniz. Hemen belirtelim ki bu konuda elbise severler hiç endişelenmesin. Zira  her türlü elbise terendi kış aylarında da 1001 çeşidi ile mağaza askılarında olacak. Hatta bu sene karşınızda hikaye anlatımlı elbiseleri bile sık sık görebilirsiniz. Bu açıdan ipeklilerden kadife elbiselere kadar ne ararsanız bulabilirsiniz 2018 kışında.
Ben çok sıkıntılı bir insan olduğumdan kış geldiğinde puf puf kazaklardan giyenlere her zaman özenmişimdir. Eğer sizde bir kazak severseniz bu kış anneannelerinizin, babaannelerinizin sizin için ördüğü kazakları rahatlıkla giyebilirsiniz. Zira kışın tatlı habercilerinden yumuşacık kazaklar bu kış volümlü ve kalın dokulu renk renk haliyle çok mu çok trend.

Aksesuarlara Dikiz!


Rengarenk angora, ipekli ışıltılı çoraplar, göz alıcı kemerler yılın gözde aksesuarından bilesiniz. Çantalara göz gezdirdiğimizdeyse çantaların bu kış büyüdükçe büyüdüğünü görüyoruz. Eğer sizde kış için çanta almak isteyenlerdenseniz maxi boylarda çantalardan almanızı öneririm.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder