10 Eylül 2017 Pazar

BLAZER CEKET NASIL GİYİLİR?


 

Blazer ceketler, gerek kadınlar gerekse de erkekler tarafından yıllardır kullanılan moda ögeleri. Bu nedenle de bu yazımızda blazer ceket nasıl giyilir blazer ceketler nasıl kombinlenir konusunu ele almak istedim. İsmini parlamak, ışıldamak olan blaze kök kelimesinden alan blazer ceketler aslında ilk olarak 19.yyılda hayatımıza girmiş. İngiliz kraliyet ordusuna 19.yyılda özel tasarlanan blazer ceketler o tarihten beridir gardıroplarımızı donatmakta. Kısacası blazer ceketlerin insanlar üzerindeki sempatisi büyük. Ayrıca çok rahat ve şıklarda. Öte yandan blazer ceketler için zamansız moda parçalarından da diyebiliriz. Burada insanlar tarafından bazen yanlış, bazen de doğru algılanan bir konu var ki onu da hemen belirtmek isteriM. Bu durum da şudur ki blazer ceketler birçok insan tarafından spor ceketlerle karıştırılmakta. Oysaki blazerler tam olarak bir spor ceket değildir.
Zira blazerlerin en büyük farkı; metal düğmelerden oluşuyor olmaları, yuvarlar hatlara sahip olmaları ve her zaman kaliteli kumaşlardan tasarlanıyor olmalarıdır. Yanı sıra spor ceketler desenli olabiliyorken blazer ceketler düz renklerdedir yanı sıra resmi olmayan yerlerde de giyilebilir.Öte yandan hava yollarından özel kulüplere, okullara kadar birçok resmi yerde de uzun yıllardır blazer ceket kullanılmakta.

Blazer Ceketler Nasıl Kullanılır?




Peki bu güzel ceketlerimizi nasıl kombinleyelim? Aslında blazer ceket almanızı size şiddetle öneririm. Zira blazer bir ceket aldığınız zaman birden çok daha fazla ceket satın almış gibi olursunuz. Aynı zamanda da bir taşla çokça kuş vurmuş olursunuz. Çünkü bir blazer ceketle avangart, klasik, abiye kombinlerin hepsini bir arada yapabilirsiniz. Buda sayısız kombin yapabilmek demektir. Dilerseniz skinny, İspanyol paça pantolonlar, anne jeanler, streight pantolonlar, kalem pantolonlar ya da kalem etekler yanı sıra şort veya elbiselerin tümüyle kombileyebilirsiniz neredeyse bu şık ceketleri. Her parçaya onayı olan bu nadide ceketi gideceğiniz yer ve konsepte göre uyarlamanız gerekir sadece.
Diğer taraftan şunu da söylemeden atlamayayım; tek düğmeli, bol düğmeli, düğmesiz veya her renk blazer ceketin en hoş kombini de daima dar paça kot ve topuklu ayakkabı kombininden çıkar.




Bu nedenle de gardırobunuzda gri, lacivert,koyu mavi tonları, ya da siyah tonlarında bir blazer ceketiniz mutlaka olmalı zira bu ceketi varsa basic beyaz bir tişörtle blue Jean eşliğinde sonsuza dek kombinleyebilir ve her yerde de kullanabilirsiniz. Durun daha bitmedi! Diyelim ki bu kombini gündüz için yaptınız ve kullandınız. Ardından da aynı günün günün akşamına şık bir davet haberi mi aldınız? İçinize sexsi bir büstiyer, ya da ipekli bir gömlek o da olmadı saten askılı bir bluz giyerek dökümlü efil efil kumaşlardan oluşan bir pantolonla da akşamı noktalayabilirsiniz. Lafın kısası sihirli blazer ceketlerle doğru kombini uyarladığınızda 7/24 kullanabilirsiniz.

Her Mesleğe Her Zaman Ölümsüz Blazerlar




Çalışan bir kadın olarak ister bir akademisyen olun, ister bir plaza çalışanı ya da casual takılmayı seven herhangi bir meslek erbabı. Her zaman her mekânda ve ortamda blazer ceket giyebilirsiniz. Bu arada blazer adına söylenmiş adeta özlü sözler niteliğinde özdeyişler  duyarsanız da hiç şaşmayın! Zira bakın dünya trendlerinin büyük yöneticilerinden Tom Ford bile ne demiş? ‘Düğünden cenazeye kadar her daim blazer’…









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder