5 Kasım 2017 Pazar

2018 YILINDA BU MAKYAJ TRENDLERİNİ MUTLAKA DENEMELİSİNİZ

Evet hiç şüphesiz ki hepimiz ya da bir çoğumuz doğallıktan yanayız ama  söylemeliyim ki bu kış ve yaz her zaman alıştığınız makyaj moda trendleri ile karşılaşmayacaksınız. Zira bu senenin makyaj trendleri oldukça iddialı ve avangart akımlarla geliyor. Alışılmışın dışında modern akım rüzgarlarından etkilenmiş olan bu makyaj dokunuşlarından nasiplenir misiniz bilinmez ama  aşağıda bulunan ve sizler için sıralayacağımız bu makyaj çeşitleri için oldukça cesur davranmalısınız. O halde 2018 makyaj modası nasıl gelin hep birlikte bakalım.




Senenin Trend Renkleri
Kırmızı – kahve – mürdüm tonları arasında dolaşan trend renklerden kestaneler, kiraz ve erik tonları bu yıl makyaj alanında hakim… Unutmadan söyleyeyim dudaklarınıza iki renk tonunu sürerek de aynı anda bol bol kullanabileceksiniz bu sene. Örneğin kırmızı ruj kullanacağınız zaman açık ve koyu kırmızı rujları aynı anda kullanabilirsiniz.
Göz farlarına gelince  patlak renkler, parlak maviler – yeşiller son senelerde 80 – 90’lı yıllardan koparak yine içinde bulunduğumuz döneme terfi ediyor. Kısacası bu yıl parlak renkler, flörösan ve patlak renkler göz kapaklarımızda cirit atacak. Özellikle maviler, sarılar, yeşiller, pembeler, morlar 2018 yılında gözlerimizi kaplayacak. Hem göz farından tutun, hem de göz kalemine kadar bu renk kombinasyonları geçerli.




Uzaylı Makyajından Korkmayın!
Holywood filmlerinde nicedir gördüğünüz o uzaylı makyajı uygulamaları bu yıl gerçek oluyor. Eğer siz de moda ve makyaj konusunda iddialı ve cesur bir kimlikseniz yapacağınız şey moda ikonlarına ayak uydurarak bu trendden faydalanmak olmalı.




Gökkuşağının Aynası Gözlere Sahip Olun!
Bu konuda söyleyebileceğimiz tek; şey alın elinize bol renk çeşidi içeren bir far paleti ve gök kuşağında bulunan bütün renkleri gözünüze, göz - kaş aralıklarına sürün ama durun daha bitmedi. Aynı zamanda seçtiğiniz far tonuna kaşlarınızı da bulayın. Evet yanlış duymadınız bu sene sadece gözleri boyamak, gözlere kuyruklar çekmek de yeterli olmayacak. Zira bu yılın makyaj trendlerine uymak için  kaşlarınıza dahi far sürmeniz gerekli. Bunun için üç ya da dört adet neon renkteki farı düz çizgilerle kaşınıza kadar çekmeniz yeterli. Bence genç kızlar kesinlikle bu son moda makyaj trendine bayılacaktır. Bu arada yılın makyaj trendlerine tam olarak uymak isterseniz far ve rimel uygulamalarınızı da kontrast renklerde yapmanız gerekecek. Mesela yeşil fara – pembe sarı rimel çekebilirsiniz.




Organik Makyajda Yılın Önemli Trendlerinden
Anlayabileceğiniz gibi bu yıl makyaj modası gibi  büyük zıtlıklarla dolu. Bu zıtlıklardan biri de organik makyaj. Organik makyaj adından da anlaşılabileceği gibi sıfır makyajla dolaşmaktan ibaret neredeyse.  Yani natürel bir makyaj türevi bu. Organik makyaj için öncelikle baz makyajınızı yapın yanı sıra belki biraz da allık sürün yeterli olacaktır. Dilerseniz nude renklerle elmacık kemiklerinizi ve göz kapaklarınızı da renklendirebilirsiniz.




Kuyruklu Göz Kapakları
Bu yıl makyaj trendlerinde gözler çok eğlenceli ve dikkat çekici olacak. Bu işi göz kapaklarınız ve kaşlarınızın arasına kuyruklar çekerek daha da eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.




90’lardaki Fosforlu Rimeller mi?
Evet anlayabileceğiniz gibi bu yıl siyah rimellere elveda diyoruz. Tam tersine maskaralarla bu yıl çok eğleneceğiz. Kirpiklerinizi yeşil, sarı, mor, mavi, pembevari canlı renklerle boyayın gitsin…






Ton Ton Kırmızı
Dudaklarınıza sakın ha sakın tek renk ruj sürmeyin bu yıl. Allah muhafaza demode olursunuz. En iyisi mi siz yılın makyaj trendi olan iki renk kırmızı tondaki ruju aynı anda kullanın. Bu açıdan vişnelerle mürdümleri, elma şekerleriyle kan kırmızılarını aynı anda kullanabilirsiniz.








Avangard Makyaj Sizlerle
2018 yılında öyle hanım hanımcık makyajlara elveda demeye hazırlıklı olmalısınız. Mesela bu sene takma kirpikler XX Large ın da ötesinde ölçülerle geliyor. Dikkat edin de bu kirpikler yemek yediğiniz tabakların, ya da karşınızda bulunan kişinin gözlerinin içine girmesin 😅 Kocaman boyutlarda takma kirpikler edinerek bunları kirpi gibi boyayarak, gözünüze aykırı renkte farlar  sürerek yapacağınız avangart makyajlar yılın trendleri arasında yer alıyor.  



Üzgünüz Bu yıl Göz Kalemi Çerçeveleri Yok!
Bu sene gözlerin tümünü çerçevelemek yok. Bu yıl bayanlar olarak sadece göz pınarlarını ve göz uçlarını çerçeveliyoruz. Ayrıca bu yıl beyaz kalemlerde gözler konusunda çok hit olacak. Beyaz kalemleri gözlerinize baştan başa büyük çerçevelerle çekmeniz gerekiyor. Bununla beraber kullanacağınız farları da mat değil metalik renklerden seçmeniz gerekecek.
Bitti mi sanıyorsunuz? Durun daha bitmedi. Bu yıl yüzünüzü – gözünüzü boncuklarla, incilerle süsleyebilirsiniz. Göz pınarlarınıza, dudaklarınızın uçlarına, gözlerinizin sonuna küçük boncuklar yapıştırabilirsiniz. Gözlerinize eyeliner çekecekseniz de hem alt, hem de üst taraftan eyeliner çekme modası var.




Kaşlar Nerede?

Kaçlar…. Kaşlar….  Tezatlar kaşlarda da mevcut. 2018 makyaj modasında ya kaşlar çok kalın ya da hiç yoklar. Trendlere uymuş olmak için kaşlarınızı doğal formlarıyla gür bırakmalı ve cımbızlarla da pek kurcalamamalısınız. Yine alın elinize fondöten ve pudranızı kaşlarınızı yok edin derim çünkü bu yıl senenin doğallık trendine uyarak 'kaşları yok etmek' de çok moda.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder