12 Kasım 2017 Pazar

OPAK ÇORAP VE ŞORT KULLANMANIN TAM SIRASI

Elbette şort denince akla ilk gelen mevsimler ilkbahar ya da yaz oluyor. Ama neyse ki opak çoraplar var ve biz bayanları sonbahar - kış aylarında da şort giyme özgürlüğüne yine opak çoraplar kavuşturuyor. Aslında kalın çorap şort kombin ikilisine en çok yakışan mevsim bana soracak olursanız sonbahar ayları.


Zira kışın soğuyan buz gibi olan eksi derecelerdeki havalar bu kombin için çok de elverişli olamayabiliyor. Bu yüzden içinde bulunduğumuz şu sonbahar aylarında bol bol yüklenebilirsiniz opaklara ve şortlara derim.



Kaşe, kadife, yünlü, kalın pamuklu, süet ya da deri şortlar bu aralar alıp giymeniz için en neşeli halleriyle alış veriş mağazalarında ya da gardıroplarınızda sizleri bekliyor. Peki ekoselileri, kazayağı desenlileri, fitilli çizgililerini kısacası dilediğiniz desen veya düz formlardaki bu şortları nasıl kullanacaksınız? Hemen söyleyelim mutlaka kalın ve mat çoraplarla. Elbette ki havaların sonbaharda serin olması dolayısıyla şortlarınızın altına uzun çoraplardan  giymeniz şart.



Diz üstü çoraplarla şort kullanımı da mümkün. Örneğin Loafer ayakkabılarla da  harika görüntüler sergilemenize sebep olabilecek olan şort ve diz üstü çorap seçimleri ideal kombinlerdendir ama üşütüp soğuk almayı göze alamıyorsanız bence hiç denemeyin. Bu nedenle bu kombin fikrini güneşli ve ılık bahar günlerinde uygulamanızı öneririm.


Bunun dışında naylon çoraplardan şeffaf olan transparanları seçtiğinizde de yansıtmak istediğiniz tarzdan uzaklaşabilirsiniz. Onun yerine sonbahar şort kullanımıyla ilgili olarak gereken tarzı her ne giyerseniz giyin yakıştırabileceğiniz siyah opak çoraplarla gerçekleştirebilirsiniz. Uygulayacağınız bu tavırla üzerinize kat kat giyeceğiniz tişört – gömlek – ceket ya da hırka kombinleri yapabilir, muhteşem layering ve sokak modası uygulamaları dahi yaratabilirsiniz.



Hatta yine opak çorap ve şort ikilemesini farklı şekilde kürklü yeleklerle birleştirebilir seksi bir ifade de yakalayabilirsiniz. Bu arada balık sırtı desenli çorapları da yabana atmamalısınız.






Yine ceket – opak çorap/naylon çorap – şort – şapka kombinleriyle entelektüel tarzlara da ulaşabilirsiniz.
Hatta doygun çoraplar ve şortlarla hanım hanımcık kombinler yaratabilirsiniz desek inanır mısınız?  Ceket – gömlek- country yaka iğnesini şort ve opak çoraplarla kombinleyin bakın ortaya ne de kibar bir bayan kombini çıkacaktır.



Biraz daha özgür olmak ve sokak modasına yakınlaşmak isterseniz jean şortları tercih etmelisiniz. Örneğin opak/naylon çorap – jean şort – çizme kombinleri özgür ruhunuzu sokak trendinde vurgulayacak olan harika bir tarz yaratacaktır.



Daha avangard yansımalar yakalamak istiyorsanız da uzun kaban ya da uzun hırkalarınızla – şort – opak çorap- büyük çanta mixlerinden yararlanabilirsiniz.




Yanı sıra deri ceketler, klasik kumaş ceketler, askeri ceketler, bomberler, kot ceketler hatta redingtonlar bile baharlık şortlar için biçilmiş kaptandır.






 Tüm bunlara ek olarak şayet cesur bir kişilikseniz ve seksi kombinlerden hoşlanıyorsanız baharlık şortlarınızı senenin trendi olan file çoraplarla da  tamamlayabileceğinizi  hatırlatmak isteriz. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder