19 Kasım 2017 Pazar

2018’E ÇEYREK KALA EN TATLI SONBAHAR RENGİ BLORANGE

Kan portakalını sever misiniz? Kış aylarının hastalıklardan kurtaran en büyük kahramanı olan C vitamini deposu  portakal ya da kan portakalının faziletlerinden söz etmeyeceğim elbette bu yazımda. Sadece diyeceğim şu ki 2017 en favori rengi saç trendlerinden biri olan blorangeyi sonbahar bitmeden hala daha kullanabilirsiniz. Çünkü bu seçiminiz içinde bulunduğumuz bahar romantizminin ruhuna da çok uyumlu olacaktır.







Her şeyden önce bilmeyenler için bir kez daha anımsatalım. ‘Blorange’ ne demek? Blorange İngilizce kökenli blood ve orange kelimelerinin yani bizde kan portakalı olan terimin İngilizce'de mix edilmiş hali. Kaşifi de ünlü saç tasarımcısı Alex Brownsell (Bleach London'un sahibi). İngiliz saç tasarımcısı Alex, bu saçı İngiliz mankenler üzerinde denemeler yaparken keşfetmiş. Aynı zamanda  biraz çilek sarılarını da  andırıyor sanki.


2017 senesinin başından beri tüm küllüler, maviler, pembeler tükenmişti ve blorangeye doğru büyük bir yolculuk var. Pastelin en güzel haliyle podyum sahnelerinde olan blorangenin de kendi içinde 10’larca tonu var. Üstelik de düz ya da dalgalı saçlarda dahi kendini en güzel şekilde belli ediyor. Ama şunu da belirtmeliyim ki blorange saç rengi verilecek olan oldukça radikal karaların yanı sıra marjinal renk tonlarından olduğundan öyle mizampliyi andıran uzun ve toplu saçlar yerine küt kesilmiş, pixielerle, boblar ya da kısacık saç formlarıyla çok daha iyi gitmekte.





Buna ek olarak beyaz, buğday ya da esmere uzanan tüm ten rengi kartelalarına da harika bir tamamlayıcı. Üstelik açıktan koyuya deneye deneye kuaförünüzle kafa kafaya vererek en doğru tonu da tutturabilirsiniz. Blorangeye yakışmayacak olan tek ten rengi ne olabilir diye soracak olursanız, cilt altı renk tonu sarı olanlara yakışmadığını siz de incelediğiniz resimlerden fark edebileceksiniz.




Öte yandan ten renginiz çok çok açıksa koyu portakal rengi oranjlarını kullanabileceğiniz gibi, teniniz koyu ise de en aydınlık tonlarından kullanabilme özgürlüğünüz var. Ayrıca portakal tonları, renk çarkında yeşilin tam karşısında kalan kırmızı tonlarından olduğundan yeşil gözlü bayanlarda da muhteşem duruyor.



Dilerseniz daha marjinal formda kullanacağınız blorangeyi balyaj formunda da hayata geçirebilirsiniz saçlarınızda. Esmerleri aydınlatan, açık tenlilere de hoş bir ışık katacak olan bu saçla iş yerinizde ve sokaklarda ışıl ışıl parlayabilirsiniz. Gün batımı renk tonlarını saçlarınızda taşımak isterseniz siz de illaki 2017 yılı devam ederken bu saçı deneyebilirsiniz. Özellikle de romantik renklerden hoşlanan biriyseniz makyajdan, takılara kadar rose gold tonlarının trend olduğu bu sene bitmeden uygulayın ederim. Aksesuarlardan piercinglerle çok iyi giden bu yeni nesil marjinal akım saç trendi bu yılın modası olan jean takımlarınızla da çok iyi gidecektir.






Sarı, kızıl, bakırların harmanlanmasından elde edilen blorangeyle nasıl bir makyaj yapmalısınız? Öncelikle ister natürel, doğal tonlarda makyaj yapın ister baskın stilde makyaj yapın blorange her tür makyajı kaldıracaktır. Belirgin kaşlar, bu saç için oldukça elverişli. Yanı sıra tona ton yani şeftali – portakal rengindeki bu saça aynı renklerde makyaj yaparsanız makyajınız kaybolup gidiyor bunu da eklemeliyim. 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder