28 Kasım 2017 Salı

BAHAR VE KIŞIN TADI KAHVELERE ABANIN!

Hiç şüphesiz ki yaradan evreni ve doğayı eğlence olsun diye yaratmadığı gibi gözümüzle gördüğümüz renkleri de manasız ve hikmetsiz yaratmamıştır. İşte sonbahar dendiğinde de akla ilk gelen renklerden biri olan kahverengiden söz etmek istiyoruz bu gün sizlere. Bildiğiniz gibi kahverengi bir toprak tonu ve bizlere de büyük oranda doğayı çağrıştırırken farkında olmasak da içimizin huzur ve dinginlikle dolmasını sağlıyor. Bu açıdan sonbahar aylarında doğa ve biz insanlar içselliğimizle nadasa çekilerek mahsunlaşıyoruz da. Aynı oranda büyük bir dinlenti de yaşadığımız söylenebilir. İşte tam da bu yüzden kahvenin tonlarına doyamıyoruz hazan mevsiminde.





İşte Psikolojik Olarak Kahverenginin Anlattıkları

İşleyişin de bir tasviri olan bu renk sistemli olmanın, gerçekçiliğin ve planlı olmanın bir simgesidir. Kahverengi kullandığınızda dikkat çekmemeye ve gözden ırak olmaya hazırlıklı olmalısınız gittiğiniz yerlerde. Hatta yapılan araştırmalara göre psikolojik olarak insanların içe dönük ve pek fark edilmek istemedikleri zamanlarda bu rengin faziletlerinden sıklıkla yararlandığı ispatlanmıştır. 




Giyinirken kahverengi nasıl kombinlenir örneklere buyurun.




Yani kendinizle baş başa kalmak istediğiniz günlerde kahverengiyle etrafa bu mesajı rahatlıkla verebilirsiniz. Yine araştırmalara göre insanı hızlandırdığı da söylenen kahverengiyle günlük yapacağınız rutin işlemlerinizde de daha işlevsel ve üretken olabileceğinizi söyleyebiliriz. Aynı zamanda organikliğin, rahatlığın, resmiyetten uzak olmanın bir simgesi olan kahve tonlarını en uyumlu bir diğer renk olan açık mavi ile de kullanabilirsiniz.




Leoparlarda kahverengi temalı desenler konusunda sizleri kendisine çeken en güzel unsurlar.






Elbette ki kahveye uyumluluğu takip eden renkler; bej ve sarı, kırmızı tonları, bordolar, pudra tonları son olarak da altın tonları olacaktır. Zira altın tonları sönük kahverengini parlatacak ve canlandıracaktır. Kahverengiyle kullanabileceğiniz en iyi kombin tonlarını yakalamak için renk çarkından da yararlanabilirsiniz Bunun için renk çarkında kahverenginin hemen yanındaki renklerin yanı sıra, tam karşısında duran renkler kahve tonuyla en iyi şekilde gidebilecek olan renkleri size gösterecektir.















En Çok Kahve Rengi Kullanan İnsanların Ortak Özellikleri

Küçük şeylerle mutlu olan sade insanların tercihidir kahve. Ağır başlılığın, önderliğin ve sabırlı kişilerin sevdiği bir renktir aynı zamanda. Hardallardan çikolata tonlarına, kestanelerden, camellere kadar kullanabileceğiniz bu renk tonu ile bahar aylarında harikalar yaratabilirsiniz. Metanet, ciddiyet ve dayanıklılık rengi olan kahverengi aynı zamanda toprağın güvenini de bedenlerimizde hissetmemize vesile olmaktadır.
Özellikle bu sene çok moda olan deri kombinlerinizde, süet ve kadifelerde, canvas kumaşlarda şapka, kemer, çizme gibi aksesuarlarınızda kahve tonlarını bol bol kullanmanızı öneriyoruz.




İşte Birbirinden Güzel Kahverengi Kombinleri











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder