30 Ocak 2018 Salı

Yüz Şekline Göre Saç Modeli Nasıl Belirlenir?

Biz kadınlar bunalıma girdiğimizde, canımız sıkıldığında ya da fenalıklar bastığında kuaföre giderek saçımızla - başımızla oynamayı çok severiz. Değişik bir saç kesimi, farklı ve yeni bir saç rengi değişikliği modumuzu düzeltmemiz konusunda bize çok iyi gelir her daim. Ama bunu yaparken yaptığımız küçük bir hata var. O da şu. Örneğin ünlülerden biri harika bir saç stylingiyle piyasaya mı çıktı?  Ya da magazin dergilerinde sevdiğimiz şarkıcılardan biri süper bir saç modeliyle poz mu verdi? Hooop hemen kuaföre koşarız ve ‘ işte bundan istiyorum, bana da, bana da!’ diye sızlanmaya başlarız.
Acaba o saç stili bize uygun mu? Yaşımıza, başımıza, yüz kontürümüze uyuyor mu? Hiiiç umursamayız bile. Ahhh ah! Kim bilir yapılan bu şuursuzca seçimler yüzünden tarih boyu kaç kadının başı geçici bir süreliğine de olsa yanmıştır bilinmez. Oysa ki bu uygulamaları bilinçsizce yapacağımız yerde yüzümüzün şeklini bilerek yaparsak kendimize çok daha yakışacak saç modellerine sahip olabiliriz.




Şimdi size güzel bir öneri… Geçin bilgisayarınızın başına çenenizi, kulaklarınızı saç çizginizi takip ederek yüz şeklinizi belirleyin. Yüzünüz kare,  yuvarlak, kalp,  oval ya da dikdörtgen olabilir. Sonrasındaysa aşağıda ki saç modellerini seçebilirsiniz.




1 - Oval yüzlü müsünüz? ; Çok şansınız çünkü siz her tür saç şeklini kullanabilirsiniz. Katlı kısa – ya da uzun saç stilleri yüz şekliniz ovalse size uygun olabilir. Şayet yüzünüz uzun, çenenizde sivriyse bu şablonu kıran kaküllü küt saçlardan seçebilirsiniz. 



2 – Yüzünüz üçgen mi? ; O halde ince ve sivri bir çeneniz olabilir. Bu yüzden alın kısmında genişleyen ve çenede daralan saçlardan öneriyoruz sizlere. Yine perçemli katlı kesimlerde sizin için uygun.



3 – Yuvarlak yüzlüler; volümlü, serbest dalgaları tam size. Başınızın tepe kısmına yükseklik ekleyecek olan volümlü saçlar tam size göre.



4- Kalp şeklinde bir yüzünüz mü var? ;  o zaman sivri çene duruşunu yumuşatılmalı ve çene hizasında yumuşak saç katmanları oluşturmalısınız. Hafif dalgalı ve hareketli kıvırcık bob saçlar çene hizasında bitirildiğinde sizin için uygundur.



5 – Kare yüzlüler; Çeneleri köşeli yüz yapılarıyla öne çıkan bu bayanlar bu bölgeyi yumuşatmalıdır. Asimetrik saçlar tam size göre olabilir. Asimetrik bob - lob saçlar, oval formda ki saç stilleri köşeli çene yapısını kıracaktır. Uçları sivri kılıç formlu saçlar da sizin için ideal.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder